Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 14 van /home/sandersg/public_html/themes/engines/phptemplate/phptemplate.engine).
SANDERS GRAPHICS

WAAROM KIEST U VOOR SANDERS GRAPHICS

U staat volledig achter uw product of dienst en kunt hier enthousiast over vertellen. Sanders Graphics heeft de kennis en kunde in huis om uw verhaal kleurrijk grafisch vorm te geven. Duidelijk en visueel aantrekkelijk voor de beoogde doelgroep.

Sanders Graphics ontwerpt met liefde voor het grafische vak, is oprecht en staat voor kwaliteit. We leveren producten waar we 100% achter staan. Geen half werk, pixelprecies, doelgericht en onderscheidend. Ons doel is uw verwachtingen te overtreffen. Wij zorgen ervoor dat u zich met trots presenteert!

portfolioLaat u inspireren door het portfolio van Sanders Graphics!


ALLES OP HET GEBIED VAN GRAFISCH ONTWERP

Bent u toe aan een nieuwe huisstijl, brochure of belettering? Wilt u uw huidige website een frisse nieuwe look geven? Of heeft u een nieuw product, maar nog geen verpakking? Sanders Graphics verzorgt alles op het gebied van grafisch ontwerp. Van logo tot briefpapier. Van geboortekaartje tot het 'restaureren' van oude foto's.
De mogelijkheden zijn legio:   

Huisstijlen/Logo's
Folders/Flyers
Brochures
Omslagmappen
Advertenties
Kaarten (menu, rouw, trouw, geboorte e.a.)
Posters
Boeken/Boekcovers
Verpakkingen
Bedrijfskleding/T-shirts
Beurspanelen/Banners

Billboards
Reclameborden
Vlaggen
Spandoeken
Beletteringen
Websites
Illustraties
Schilderijen
Realistische digitale tekeningen
Retoucheren
Fotomanipulatie

Bent u op zoek naar een andere grafische uiting? Schroom niet en neem contact met ons op. Wellicht dat Sanders Graphics u van dienst kan zijn. Wij gaan graag de uitdaging aan!

GRAFISCH ONTWERP

Portfolio Project

Portfolio Project

Portfolio Category

Portfolio category

SANDER VAN LEEUWEN

Creativiteit stroomt Sander van Leeuwen (1972) al van jongs af aan door zijn aderen. Als klein jongetje voorzag hij menig net gewitte muur van een gekleurd patroon. Later werd zijn medium ingeruild voor canvas en een Mac. Van grafisch ontwerpen maakte hij zo’n 19 jaar geleden zijn vak en sinds begin 2012 werkt hij als zelfstandig ondernemer onder de naam Sanders Graphics.

Sander is een perfectionist, werkt pixelprecies en is niet snel tevreden. Dat komt altijd ten goede aan zijn ontwerpen. De natuur is een grote inspiratiebron voor zijn werk. Hieruit put hij een krachtige symboliek, ideale verhoudingen en goede kleurcombinaties. Sander is allergisch voor dertien in een dozijn en denkt graag out-of-the-box. Sparren met de klant ziet hij daarom als basis voor een goed en onderscheidend ontwerp. Hij is flexibel en houdt zich aan gestelde deadlines.

De meeste voldoening haalt Sander uit het ontwerpen van de basisuiting van een bedrijf, het logo. Hij doet dit met bezieling en met het uitgangspunt dat het vele jaren met een bedrijfs- of productnaam zal worden geassocieerd. Naast het ontwerpen van logo's, huisstijlen, drukwerk, websites en presentaties voor beurzen, heeft hij veel ervaring opgedaan in groot formaat printing. Ontwerp en uitvoer van oversized billboards zijn hem niet vreemd. Daarnaast is Sander actief geweest in de gaming industrie, waar hij digitale 18-holes golfbanen voor een golfsimulator ontwierp en waakte over de corporate identity.

Naast grafisch ontwerper ontwikkelt Sander zich ook als kunstenaar onder de naam Art du Lion: www.artdulion.com. Zijn werk bestaat uit compositiefoto‚Äôs en digitaal getekende portretten. Beide soorten werken kenmerken zich door gevoel voor kleur- en textuurcombinaties en een grote hoeveelheid aan details. Met de natuur en bijzondere voorwerpen als pallet en 17de-eeuwse curiosa kabinetten als inspiratiebron, cre√ęert Sander eigentijdse composities. De meest uiteenlopende curieuze objecten en naturalia worden van over de hele wereld bij elkaar gezocht, om ze vervolgens los van hun omgeving te fotograferen. Hierdoor wordt er extra aandacht gevestigd op de schoonheid en architectuur van de flora en fauna. Iets waar, in het drukke bestaan van tegenwoordig, vaak aan voorbij wordt gegaan. De losse elementen worden tenslotte samengevoegd, met als resultaat een intrigerend, vaak caleidoscopisch beeld van de natuurlijke wereld om ons heen.

GRAFISCH ONTWERPER
U ZOEKT EEN

Heeft u tijdelijk behoefte aan extra capaciteit voor een nieuwe opdracht? Nadert een project z’n deadline en wordt uw werknemer ziek? Of heeft u regelmatig terugkerende werkzaamheden die u liever uitbesteedt? Dan is Sander van Leeuwen uw freelance ontwerper die, indien nodig, 24/7 voor u klaar staat.

Bel of stuur een email voor een ori√ęnterend gesprek. Zo weet u wie u in huis haalt en kunnen we kijken hoe Sanders Graphics u van dienst kan zijn.

 

TELEFOON: +31 (0)6 21 22 23 88   belportfolio
FREELANCER?

Contact

SANDERS GRAPHICS
Wilhelminastraat 5A
5366 BD Megen
The Netherlands
T  +31 (0) 412 85 56 56
M +31 (0) 621 22 23 88
E  info@sandersgraphics.com
I   www.sandersgraphics.com

 

bel knop linksboven

Locatie: klik hier

CAPTCHA
Om te bewijzen dat u een menselijke bezoeker bent, en geen spamrobot, neem de letters van de afbeelding over.
Slider:
AANBEVELINGEN

WAT ZEGGEN TEVREDEN KLANTEN

Sander van Leeuwen van Sanders Graphics heeft voor mijn bedrijf een verpakking en een website ontwikkeld. Hij vertaalt idee√ęn en wensen op de juiste manier in zijn ontwerpen. Daarnaast heeft Sander een goed oog voor detail zonder daarbij de voortgang van het proces uit het oog te verliezen. Ik beveel hem van harte aan.

B. BENJAMINS
Benjamins B.V., Megen
www.benjaminsschuifbestekje.nl

 

Sander heeft mijn logo, huisstijl en website ontworpen en het resultaat mag er zijn. We hebben in de ontwikkelingstijd regelmatig overleg gehad en Sander heeft alles tot in de puntjes uitgewerkt. Een topdesigner en een erg fijn persoon om mee te werken!

M. VAN HAREN
Van Haren Ball Pythons, Tiel
www.vanharenballpythons.nl

 

Sander Graphics heeft voor twee projecten van ons, tot grote tevredenheid, de site en huisstijl ontworpen.

Project 1: Een logo en website voor Nobitz Solar, een Solar Energie park in Duitsland te Nobitz. Zeer spectaculair met geluid en visionele effecten inclusief informatie aanvraag voor onze investeerders.
Project 2: Drijvende en semidrijvende waterwoningen te Maasbommel. Alle info betreffende dit project, tevens billboard en huisstijl.

C. WESTDIJK
Bell House, Maasbommel

 

Ik ben zeer tevreden met de jarenlange samenwerking met Sander van Leeuwen / Sanders Graphics. Al vele malen heeft hij op een professionele en onderscheidende wijze ontwerpen uitgewerkt, waarbij creatieve en vindingrijke ontwerpen meteen aandacht hebben bij de klanten. Geen 9-5 mentaliteit en specifieke aandacht voor de wensen van de klant.

S. DE KRUIF
ST Sound / Stagepoint BV / Topguns BV, Tiel

 

Sanders Graphics levert professioneel en kwalitatief zeer goed werk. Sander filtert alle wensen, weet je interesse in nieuwe idee√ęn te wekken en deze erg snel en vakkundig om te zetten naar concrete producten, zoals een flyer of website. Daarnaast is Sander erg creatief, flexibel, makkelijk in de omgang en met zijn positieve benadering en enthousiasme is hij bovendien ook een fijne zakenpartner.

R. MENNEN
Cateringwinkel, Eindhoven

 

SV Generaal Chassé heeft bij Sanders Graphics, medio 2012 een nieuw logo laten ontwerpen o.b.v. een oude sticker met een schutter daarin afgebeeld. Zowel de adviezen, de communicatie, de gebruikte kleuren, maar met name de hoge kwaliteit van de afgeleverde producten stemde tot grote tevredenheid. Van het logo zijn inmiddels stickers geproduceerd en polo’s bedrukt, maar ook het borduren van het logo leverde geen enkel probleem op. Met andere woorden: Sanders Graphics is een absolute aanrader.

MR. J.C.A. DE KRUIF
Bestuurslid SV Generaal Chassé, Tiel

 

Schildersbedrijf Jos van Erp heeft zijn huisstijl en website laten ontwerpen door Sanders Graphics. Wij zijn meer dan tevreden over het resultaat! Sander is een designer pur sang. Hij gaat niet voor de makkelijkste weg, maar blijft schaven tot het resultaat qua originaliteit en functionaliteit perfect is. Communicatie verloopt snel en soepel. De ontwerpen zijn zeer geslaagd, getuige de vele positieve reacties van onze klanten.  

J. VAN ERP
Schildersbedrijf Jos van Erp, Heesch
www.schildersbedrijfjosvanerp.nl

SANDERS GRAPHICS
Slider:
DISCLAIMER

1. In deze disclaimer wordt verstaan onder:
- de eigenaar: de eigenaar van de website;
- gebruik(en): alle denkbare handelingen;
- u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
- de content: alle in de website aanwezige inhoud.

2. Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

3. De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde.

4. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/of websites waarnaar wordt verwezen.

5. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten.

6. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.

SANDERS GRAPHICS
Slider:
PRIVACY

 

Het onderstaande privacybeleid is van toepassing op alle websitebezoeken, transacties en overeenkomsten met Sanders Graphics, Wilhelminastraat 5A, 5366BD, Megen.

PERSOONSGEGEVENS DIE WORDEN VERWERKT

Sanders Graphics kan persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van de diensten van Sanders Graphics, en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan Sanders Graphics verstrekt.

Bij Sanders Graphics kunnen de volgende persoonsgegevens worden verwerkt:

- Voor- en achternaam
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Aanvullende informatie die nodig is voor de specifieke dienst waarvan u gebruik wilt maken. Deze informatie zal door ons uitsluitend worden gebruikt voor het omschreven doeleinde.

Sanders Graphics heeft niet de intentie om gegevens te verzamelen van mensen jonger dan 16 jaar. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@sandersgraphics.com dan verwijderen wij deze informatie. 

WAAROM HEEFT SANDERS GRAPHICS DEZE GEGEVENS NODIG

Sanders Graphics verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen. 

Daarnaast kan Sanders Graphics uw persoonsgegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u gesloten overeenkomst van opdracht, doorgaans bestaande uit ontwerptechnische dienstverlening.

Gegevens worden ook opgeslagen vanwege wettelijke verplichting, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de belastingdienst.

HOELANG BEWAART SANDERS GRAPHICS GEGEVENS

Sanders Graphics bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld, of langer dan de wettelijk verplichte termijn. Uw gegevens worden niet langer dan een jaar bewaard als er geen overeenkomst tot stand gekomen is.

DELEN MET ANDEREN

Sanders Graphics verstrekt uw persoonsgegevens alléén aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

WEBSITES VAN DERDEN

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met de website van Sanders Graphics zijn verbonden. Sanders Graphics kan niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Sanders Graphics raadt u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

IN KAART BRENGEN WEBSITEBEZOEK

Op de website van Sanders Graphics worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Sanders Graphics gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

COOKIES

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door uw browser worden opgeslagen op uw computer. Sanders Graphics gebruikt cookies om de kwaliteit en effectiviteit van de website te meten, zonder dat ze de privacy van de bezoeker schenden. De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services op onze website niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

BEVEILIGING EN SSL

Sanders Graphics neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Sanders Graphics maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Verder wordt gebruikt gemaakt van een firewall en sterke wachtwoorden.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of als u meer informatie wenst over de beveiliging van door Sanders Graphics verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met ons op via info@sandersgraphics.com

GEAUTOMATISEERDE BESLUITVORMING 

Sanders Graphics neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit. 

WIJZIGINGEN IN DEZE PRIVACY POLICY

Deze privacy policy is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze website. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacy policy. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacy policy te raadplegen.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@sandersgraphics.com Sanders Graphics zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

CONTACT

https://sandersgraphics.com is een website van Sanders Graphics. 

Sanders Graphics is als volgt te bereiken:

Postadres: Wilhelminastraat 5A, 5366BD, Megen

Vestigingsadres: Wilhelminastraat 5A, 5366BD, Megen

Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel: 54322502

Telefoon: +31 (0) 412 85 56 56  /  +31 (0) 621 22 23 88

E-mailadres: info@sandersgraphics.com

POLICY
Slider:
ALGEMENE

1. OVEREENKOMST, OFFERTE EN BEVESTIGING

1.1. Alle offertes vinden plaats onder toepasselijk verklaring van deze algemene voorwaarden, zowel op de offerte en de acceptatie ervan als op de aldus tot stand gekomen overeenkomst.
1.2. Voor zover zou worden verwezen naar andere algemene voorwaarden wordt de toepasselijkheid daarvan uitdrukkelijk van de hand gewezen.
1.3. Alle offertes worden gedurende 1 maand gestand gedaan, tenzij de offerte anders vermeldt.
1.4. De overeenkomst komt tot stand,zodra de acceptatie van het aanbod Sanders Graphics heeft bereikt. Uit deze acceptatie moet blijken, dat opdrachtgever zich verenigt met toepasselijk verklaring van deze algemene voorwaarden en dat hij, zo nodig, afstand doet van een toepasselijk verklaring van eigen voorwaarden.
1.5. Indien in de acceptatie voorbehouden of wijzigingen t.o.v. de offerte worden aangebracht, komt in afwijking van het in het vorige lid bepaalde de overeenkomst pas tot stand, indien Sanders Graphics aan opdrachtgever bericht heeft met deze afwijkingen van de offerte in te stemmen.
1.6. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd mochten worden, dan blijft het overige in deze algemene voorwaarden bepaalde volledig van toepassing. Sanders Graphics en opdrachtgever zullen alsdan in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige of vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel als mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepalingen in acht wordt genomen.

2. WIJZIGINGEN

2.1. Wijzigingen in de overeenkomst en afwijkingen van deze algemene voorwaarden zullen slechts van kracht zijn, indien zij schriftelijk tussen opdrachtgever en Sanders Graphics zijn overeengekomen.
2.2. Indien wijzigingen leiden tot verhoging of verlaging van de kosten, dient een daaruit voortvloeiende wijziging in de koopprijs schriftelijk tussen partijen te worden overeengekomen.
2.3. Bij gebreke van overeenstemming omtrent de wijziging van de koopprijs is een geschil tussen partijen aanwezig, waarop artikel 15 van deze algemene voorwaarden van toepassing is.
2.4. Sanders Graphics heeft het recht de prijzen en tarieven met ingang van een nieuw kalenderjaar te indexeren op basis van het CBS-cijfer voor de gezinsconsumptie (CPI basisjaar 2006).

3. TERMIJNEN EN UITVOERING

3.1. Is voor de uitvoering van bepaalde werkzaamheden of voor de levering van bepaalde zaken een termijn overeengekomen of opgegeven, dan heeft deze termijn een indicatieve strekking en is dit nimmer een fatale termijn. Bij overschrijding van een termijn dient opdrachtgever Sanders Graphics derhalve schriftelijk in gebreke te stellen. Sanders Graphics dient daarbij een redelijke termijn te worden geboden om alsnog uitvoering te geven aan de overeenkomst.
3.2. Sanders Graphics heeft het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden. Sanders Graphics behoudt ten aanzien van deze werkzaamheden de eindverantwoordelijkheid conform deze Algemene Voorwaarden.
3.3. Indien door Sanders Graphics of door Sanders Graphics ingeschakelde derden in het kader van de overeenkomst werkzaamheden worden verricht op de locatie van opdrachtgever of een door opdrachtgever aangewezen locatie, draagt opdrachtgever kosteloos zorg voor de door die medewerkers in redelijkheid gewenste faciliteiten.
3.4. Opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens en materialen, zoals teksten en afbeeldingen, waarvan Sanders Graphics aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan Sanders Graphics worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan Sanders Graphics zijn verstrekt, heeft Sanders Graphics het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en / of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de alsdan gebruikelijke tarieven aan opdrachtgever in rekening te brengen. De uitvoeringstermijn vangt niet eerder aan dan nadat opdrachtgever de gegevens aan Sanders Graphics ter beschikking heeft gesteld. Sanders Graphics is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, doordat Sanders Graphics is uitgegaan van door opdrachtgever verstrekte onjuiste en / of onvolledige gegevens.

4. CORRECTIE

4.1. Wanneer een door Sanders Graphics geleverd ontwerp,huisstijl, logo, folder, flyer, brochure, omslagmap, advertentie, kaart (rouw, trouw, geboorte e.a.), poster, DVD-/CD inlay, boek, boekcover, verpakkingen, T-shirt of bedrijfskleding, beurspaneel, banner, billboard, reclamebord, vlag, spandoek, belettering, website of een soortgelijk product betreft,geldt dat opdrachtgever recht heeft op twee correctierondes. Dit brengt met zich mee dat opdrachtgever gerechtigd is Sanders Graphics twee maal te verzoeken om het doorvoeren van aanpassingen. Na twee correctierondes is opdrachtgever het uurtarief verschuldigd voor verdere correcties.
4.2. Klachten dienen zo spoedig mogelijk maar in ieder geval binnen 10 dagen na afronding van de opdracht, schriftelijk aan Sanders Graphics te worden medegedeeld. Bij gebreke hiervan wordt het resultaat van de opdracht geacht te zijn goedgekeurd door opdrachtgever.
4.3. Onder afronding van de opdracht wordt verstaan het verstrekken van het ontwerp na het plaatsvinden van de twee correctie rondes.
4.4. Indien na de twee correctie rondes het ontwerp zal worden afgedrukt, dan wel op andere wijze in productie zal worden genomen, al dan niet door een derde, is Sanders Graphics niet aansprakelijk voor eventuele typefouten en andere uiterlijke kenmerken.

5. OPSCHORTING, ONTBINDING EN OPZEGGING VAN DE OVEREENKOMST

5.1. Indien het een professionele opdrachtgever betreft en het een opdracht betreft welke door volbrenging eindigt, is opdrachtgever niet gerechtigd de overeenkomst tussentijds op te zeggen.
5.2. Indien de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door Sanders Graphics, zal Sanders Graphics in overleg met opdrachtgever zorgdragen voor overdracht van nog te verrichten werkzaamheden aan derden. Dit tenzij de opzegging aan opdrachtgever toerekenbaar is. Indien de overdracht van de werkzaamheden voor Sanders Graphics extra kosten met zich meebrengt, dan worden deze aan opdrachtgever in rekening gebracht. Opdrachtgever is gehouden deze kosten binnen de daarvoor genoemde termijn te voldoen, tenzij Sanders Graphics anders aangeeft.
5.3. Sanders Graphics is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, indien opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet volledig of niet tijdig nakomt, na het sluiten van de overeenkomst Sanders Graphics ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat opdrachtgever de verplichtingen niet zal nakomen, indien opdrachtgever bij het sluiten van de overeenkomst verzocht is om zekerheid te stellen voor de voldoening van zijn verplichtingen uit de overeenkomst en deze zekerheid uitblijft of onvoldoende is of indien door de vertraging aan de zijde van opdrachtgever niet langer van Sanders Graphics kan worden gevergd dat hij de overeenkomst tegen de oorspronkelijk overeengekomen condities zal nakomen.
5.4. Voorts is Sanders Graphics bevoegd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of indien er zich anderszins omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet van Sanders Graphics kan worden gevergd. Bijgevolg heeft Sanders Graphics het recht opdrachten te weigeren en reeds afgesloten overeenkomsten zonder inachtneming van enige termijn op te zeggen en te doen eindigen, in geval het toegezonden materiaal voor de opdracht een pornografische, fascistische of anderszins obsceen karakter heeft of een inhoud die discrimineert of anderszins inbreuk maakt op fundamentele, door de grondwet of internationale verdragen beschermde beginselen.
5.5. Indien de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van Sanders Graphics op opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar. Indien Sanders Graphics de nakoming van de verplichtingen opschort, behoudt hij zijn aanspraken uit de wet en overeenkomst.
5.6. Indien Sanders Graphics tot opschorting of ontbinding overgaat, is hij op generlei wijze gehouden tot vergoeding van schade en kosten daardoor op enigerlei wijze ontstaan.
5.7. Indien de ontbinding aan opdrachtgever toerekenbaar is, dient opdrachtgever naast een schadevergoeding, het honorarium, en de gemaakte kosten met betrekking tot de tot dan verrichte werkzaamheden te betalen. Gedragingen van opdrachtgever op grond waarvan van Sanders Graphics redelijkerwijs niet meer kan worden gevergd dat de opdracht wordt afgerond, worden in dit verband mede beschouwd als toerekenbare tekortkoming.
5.8. De schadevergoeding bedoeld in het vorige lid omvat tenminste de kosten voortvloeiend uit de door Sanders Graphics op eigen naam aangegane verbintenissen met derden, alsmede tenminste 30% van het resterende deel van het honorarium dat opdrachtgever bij volledige vervulling van de opdracht verschuldigd zou zijn.
5.9. Indien opdrachtgever zijn uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen niet nakomt en deze niet-nakoming ontbinding rechtvaardigt, dan is Sanders Graphics gerechtigd de overeenkomst terstond en met directe ingang te ontbinden zonder enige verplichting zijnerzijds tot betaling van enige schadevergoeding of schadeloosstelling, terwijl opdrachtgever, uit hoofde van wanprestatie, wél tot schadevergoeding of schadeloosstelling is verplicht.
5.10. In geval van liquidatie, van (aanvrage van) surséance van betaling of faillissement, van beslaglegging - indien en voor zover het beslag niet binnen drie maanden is opgeheven - ten laste van opdrachtgever, van schuldsanering of een andere omstandigheid waardoor opdrachtgever niet langer vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken, staat het Sanders Graphics vrij om de overeenkomst terstond en met directe ingang op te zeggen dan wel de order of overeenkomst te annuleren, zonder enige verplichting zijnerzijds tot betaling van enige schadevergoeding of schadeloosstelling. De vorderingen van Sanders Graphics op opdrachtgever zijn in dat geval onmiddellijk opeisbaar.

6. OVERMACHT

6.1. Sanders Graphics is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting jegens opdrachtgever indien hij daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt.
6.2. Van overmacht aan de zijde van Sanders Graphics is sprake, indien Sanders Graphics na het sluiten van de overeenkomst verhinderd wordt aan zijn verplichtingen uit deze overeenkomst of aan de voorbereiding daarvan te voldoen ten gevolge van oorlog, oorlogsgevaar, burgeroorlog, terrorisme, oproer, molest, brand, waterschade, overstroming, werkstaking, bedrijfsbezetting, uitsluiting, in- en uitvoerbelemmeringen, overheidsmaatregelen, defecten aan machinerie√ęn, storingen in de levering van energie, alles zowel in het bedrijf van Sanders Graphics als bij derden, van wie Sanders Graphics de benodigde goederen of diensten geheel of gedeeltelijk moet betrekken, en voorts door alle overige oorzaken, buiten de schuld of de risicosfeer van Sanders Graphics ontstaan.
6.3. Sanders Graphics kan gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden, dan is ieder der partijen gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.
6.4. Voor zoveel Sanders Graphics ten tijde van het intreden van overmacht zijn verplichtingen uit de overeenkomst inmiddels gedeeltelijk is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is Sanders Graphics gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat te factureren. Opdrachtgever is gehouden deze factuur te voldoen als ware er sprake van een afzonderlijke overeenkomst.     

7. AANSPRAKELIJKHEID

7.1. Indien Sanders Graphics aansprakelijk mocht zijn, dan is deze aansprakelijkheid beperkt tot hetgeen in deze bepaling is geregeld.
7.2. Sanders Graphics is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat Sanders Graphics is uitgegaan van door of namens opdrachtgever verstrekte onjuiste en / of onvolledige gegevens.
7.3. Sanders Graphics is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat de opdrachtgever Sanders Graphics afbeeldingen, teksten dan wel andere werken heeft verstrekt waarmee inbreuk wordt gemaakt op intellectuele eigendomsrechten van derden.
7.4. Indien Sanders Graphics aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid van Sanders Graphics beperkt tot maximaal de factuurwaarde van de order, althans tot dat gedeelte van de order waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
7.5. De aansprakelijkheid van Sanders Graphics is in ieder geval steeds beperkt tot het bedrag der uitkering van zijn verzekeraar in voorkomend geval.
7.6. Sanders Graphics is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade.
7.7. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze voorwaarden, de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van Sanders Graphics aan de overeenkomst te laten beantwoorden, voor zoveel deze aan Sanders Graphics toegerekend kunnen worden en redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover opdrachtgever aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden. Sanders Graphics is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
7.8. De in dit artikel opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van Sanders Graphics.
7.9. Opdrachtgever vrijwaart Sanders Graphics voor eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden en waarvan de oorzaak aan andere dan aan Sanders Graphics toerekenbaar is. Indien Sanders Graphics uit dien hoofde door derden mocht worden aangesproken, dan is opdrachtgever gehouden Sanders Graphics zowel buiten als in rechte bij te staan en onverwijld al hetgeen te doen dat van hem in dat geval verwacht mag worden. Mocht opdrachtgever in gebreke blijven in het nemen van adequate maatregelen, dan is Sanders Graphics, zonder ingebrekestelling, gerechtigd zelf daartoe over te gaan. Alle kosten en schade aan de zijde van Sanders Graphics en derden daardoor ontstaan, komen integraal voor rekening en risico van opdrachtgever.

8. INSCHAKELEN VAN DERDEN

8.1. Tenzij anders overeengekomen, worden opdrachten aan derden, in het kader van de totstandkoming van het ontwerp dan wel ander product of dienst, door of namens opdrachtgever verstrekt. Op verzoek van opdrachtgever kan Sanders Graphics, voor rekening en risico van opdrachtgever, als gemachtigde optreden. Partijen kunnen hiervoor een nader over een te komen vergoeding afspreken.
8.2. Indien Sanders Graphics op verzoek van opdrachtgever een begroting voor kosten van derden opstelt, dan zal deze begroting slechts een indicatieve strekking hebben. Desgewenst kan Sanders Graphics namens de opdrachtgever offertes aanvragen.
8.3. Indien bij de uitvoering van de opdracht Sanders Graphics volgens uitdrukkelijke afspraak voor eigen rekening en risico goederen of diensten van derden betrekt, waarna deze goederen of diensten worden doorgegeven aan opdrachtgever, dan zullen de bepalingen uit de algemene voorwaarden van de toeleverancier met betrekking tot de kwaliteit, kwantiteit, hoedanigheid en levering van deze goederen of diensten ook gelden jegens de opdrachtgever.

9. VERPLICHTINGEN VAN OPDRACHTGEVER

9.1. Opdrachtgever is verplicht om Sanders Graphics tijdig te voorzien van alle informatie welke Sanders Graphics behoeft om de werkzaamheden naar beste kunnen uit voeren. Sanders Graphics is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het te laat aanleveren van de benodigde informatie door opdrachtgever.
9.2. Indien niet anders is overeengekomen, levert opdrachtgever aan Sanders Graphics alle teksten en afbeeldingen die gebruikt dienen te  worden digitaal aan. Deze aanlevering dient plaats te vinden binnen 3 werkdagen na de totstandkoming van de overeenkomst, tenzij anders overeengekomen. Indien een einddatum voor de opdracht is overeengekomen, verschuift deze tenminste met even zoveel dagen als opdrachtgever in verzuim is op grond van dit artikellid.
9.3. Indien Sanders Graphics buiten het voorgaande lid verzoekt om toezending van stukken welke verband houden met de overeenkomst, dan zal opdrachtgever gehouden zijn, indien zij over de gevraagde stukken beschikt of kan beschikken, deze stukken binnen 3 werkdagen aan Sanders Graphics kosteloos ter hand te stellen
9.4. Opdrachtgever is verplicht te onderzoeken of er bij het vervullen van de opdracht risico bestaat voor het maken van een inbreuk op enig auteursrecht of merkenrecht en licht Sanders Graphics bij gebleken risico daar tijdig en schriftelijk over in. Wanneer sprake is van inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht is Sanders Graphics hiervoor niet aansprakelijk.

10. GEBRUIK EN LICENTIE

10.1. Wanneer opdrachtgever volledig voldoet aan zijn verplichtingen ingevolge de overeenkomst met Sanders Graphics, verkrijgt hij een exclusieve licentie tot het gebruik van het ontwerp voor zover dit betreft het recht van openbaarmaking en verveelvoudiging overeenkomstig de bij de opdracht overeengekomen bestemming. Zijn er over de bestemming geen afspraken gemaakt, dan blijft de licentieverlening beperkt tot dat gebruik van het ontwerp, waarvoor op het moment van het verstrekken van de opdracht vaststaande voornemens bestonden. Deze voornemens dienen aantoonbaar voor het sluiten van de overeenkomst aan Sanders Graphics bekend te zijn gemaakt.
10.2. Opdrachtgever is zonder de schriftelijke toestemming van Sanders Graphics niet gerechtigd het ontwerp ruimer of op andere wijze te (laten) gebruiken dan is overeengekomen. Tevens is opdrachtgever zonder schriftelijke toestemming van Sanders Graphics niet gerechtigd  een ontwerp dat in de ontwerpfase wordt voorgelegd en nog niet definitief is, alsmede een niet-gekozen ontwerp of een ontwerp dat is gewijzigd door opdrachtgever,  te gebruiken. In geval van niet overeengekomen ruimer of ander gebruik, hieronder ook begrepen wijziging, verminking of aantasting van het voorlopige of definitieve ontwerp, heeft Sanders Graphics recht op een vergoeding wegens inbreuk op zijn rechten van tenminste drie maal het overeengekomen honorarium, althans een vergoeding die in redelijkheid en billijkheid in verhouding staat tot de gepleegde inbreuk, onverminderd het recht van Sanders Graphics een vergoeding voor de daadwerkelijk geleden schade te vorderen.
10.3. Het is opdrachtgever niet (langer) toegestaan de ter beschikking gestelde resultaten te gebruiken en elke in het kader van de opdracht aan opdrachtgever verstrekte licentie komt te vervallen:
- vanaf het moment dat opdrachtgever zijn (betalings)verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst niet (volledig) nakomt of anderszins in gebreke is, tenzij de tekortkoming van opdrachtgever in het licht van de gehele opdracht van ondergeschikte betekenis is;
- indien de opdracht, om welke reden dan ook, voortijdig wordt be√ęindigd, tenzij de gevolgen hiervan in strijd zijn met de redelijkheid en billijkheid.
10.4. Sanders Graphics heeft met inachtneming van de belangen van de opdrachtgever, de vrijheid om het ontwerp te gebruiken voor zijn eigen publiciteit of promotie.

11. PRIJS EN BETALING

11.1. Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief eventuele onkosten verbonden aan de uitvoering van de opdracht.
11.2. Onder onkosten wordt niet verstaan de kosten van derden welke dienen te worden ingeschakeld teneinde de opdracht uit te voeren waaronder de drukker, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen. Tevens wordt onder onkosten niet verstaan de kosten voor eventueel meerwerk en de kosten voor eventueel gewenste proefdrukken.
11.3. Betaling dient steeds te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, op een door Sanders Graphics aan te geven wijze in de valuta waarin is gefactureerd, tenzij schriftelijk anders door Sanders Graphics aangegeven. Sanders Graphics is gerechtigd om periodiek te factureren.
11.4. Op verzoek van Sanders Graphics dient 50% van de factuurwaarde te worden voldaan voorafgaand aan het aanvangen van de werkzaamheden door Sanders Graphics. Indien opdrachtgever nadien de opdracht wenst te annuleren, is Sanders Graphics gerechtigd voornoemde betaling te behouden.
11.5. Indien opdrachtgever door Sanders Graphics drukwerk en dergelijken laat verzorgen, wordt de desbetreffende opdracht pas aan de drukker dan wel andere derde verstrekt na ontvangst van de betaling aangaande deze diensten door Sanders Graphics.
11.6. Opdrachtgever verricht de aan Sanders Graphics verschuldigde betalingen zonder korting of verrekening, behoudens verrekening met op de overeenkomst betrekking hebbende verrekenbare voorschotten, die opdrachtgever aan Sanders Graphics heeft verstrekt. Opdrachtgever is niet gerechtigd betaling van facturen van reeds verrichte werkzaamheden op te schorten.
11.7. Indien opdrachtgever niet tijdig aan zijn betalingsverplichtingen voldoet en evenmin gevolg geeft aan een ingebrekestelling met een termijn van één week, is Sanders Graphics bevoegd de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst als ontbonden te beschouwen. In dat geval is opdrachtgever aansprakelijk voor de door Sanders Graphics geleden schade, onder meer bestaande uit winstderving en uit de kosten van de ingebrekestelling.
11.8.  Vanaf het moment waarop opdrachtgever in gebreke is, tot aan de dag van volledige betaling, is deze een vertragingsrente van een procent per maand of gedeelte daarvan verschuldigd, onverminderd het recht van Sanders Graphics op schadevergoeding en onverminderd haar verder toekomende rechten.
11.9. ¬†Indien Sanders Graphics bij tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst aan de zijde van opdrachtgever overgaat tot buitengerechtelijke maatregelen, komen de kosten daarvan voor rekening van opdrachtgever. De buitengerechtelijke kosten worden gesteld op 10% van het factuurbedrag met een minimum van¬†‚ā¨150,- exclusief btw.

12. INTELLECTUELE EIGENDOM

12.1. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, behoudt Sanders Graphics zich de rechten en bevoegdheden voor die hem toekomen op grond van de Auteurswet en andere intellectuele wet- en regelgeving. Voor zover een dergelijk recht slechts kan worden verkregen door een depot of registratie, is uitsluitend Sanders Graphics daartoe bevoegd.
12.2. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, blijven de in het kader van de opdracht door Sanders Graphics tot stand gebrachte werktekeningen, illustraties, prototypes, maquettes, mallen, ontwerpen, ontwerpschetsen, films, materialen, (digitale) 'lagen' bestanden dan wel concepten van het voornoemde, eigendom van Sanders Graphics, ongeacht of deze aan opdrachtgever zijn verstrekt.
12.3. Tenzij het werk zich er niet voor leent, is Sanders Graphics te allen tijde gerechtigd om zijn naam op of bij het werk te (laten) vermelden of verwijderen en is het de opdrachtgever niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van Sanders Graphics het werk zonder vermelding van de naam van Sanders Graphics openbaar te maken of te verveelvoudigen.
12.4. Sanders Graphics heeft het recht de door de uitvoering van een overeenkomst aan zijn zijde toegenomen kennis ook voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen strikt vertrouwelijke informatie van opdrachtgever ter kennis van derden wordt gebracht.
12.5. Na het voltooien van de opdracht hebben noch Sanders Graphics noch opdrachtgever jegens elkaar een bewaarplicht betreffende de gebruikte materialen en gegevens.         

13. VERKOOP SCHILDERIJEN / DIGITAL ART

13.1. Wanneer de overeenkomst met Sanders Graphics de koop van een schilderij of digital art betreft zijn de bepalingen van deze algemene voorwaarden, indien en voor zover redelijkerwijs mogelijk, van overeenkomstige toepassing en dient in plaats van 'opdrachtgever' 'koper' te worden gelezen.
13.2. Voorts zijn bij de aankoop van een schilderij of digital art de bepalingen opgenomen in dit artikel van toepassing. Indien een bepaling strijdig is met een andere bepaling van deze algemene voorwaarden, gaat hetgeen is bepaald in dit artikel voor.
13.3. De koper is verplicht de koopprijs bij vooruitbetaling te voldoen. Hij is niet bevoegd op deze koopprijs enig bedrag wegens een door hem gestelde tegenvordering in mindering te brengen.
13.4. Sanders Graphics verbindt zich jegens koper om de goederen behoorlijk te verpakken (tenzij de aard van de goederen zich daartegen verzet) en op zodanige wijze te beveiligen, dat zij bij normaal vervoer hun bestemming in goede staat bereiken. Sanders Graphics draagt zorg voor een gebruikelijke transportverzekering.
13.5. Transportkosten komen voor rekening van koper, tenzij anders overeen gekomen.
13.6. De goederen zullen door Sanders Graphics bezorgd worden op, dan wel ter bezorging worden verzonden naar de overeengekomen plaats of plaatsen op de wijzen als in de order is bepaald of naderhand is overeengekomen.
13.7. Indien om welke reden ook koper niet in staat is de goederen op het overeengekomen tijdstip in ontvangst te nemen en deze gereed zijn voor verzending, zal Sanders Graphics, als zijn opslagmogelijkheden dat toelaten, op verzoek van koper de goederen bewaren.
13.8. Behoudens het gestelde in lid 9 van dit artikel zal de eigendom van en het risico voor de goederen op koper overgaan bij aflevering  op de overeengekomen plaats binnen Nederland.
13.9. Zolang koper niet het volledige bedrag van de koopsom met eventueel bijkomende kosten heeft voldaan of daarvoor zekerheid heeft gesteld, behoudt Sanders Graphics zich de eigendom van de goederen voor. In dat geval gaat de eigendom op koper over, zodra koper aan al zijn verplichtingen jegens Sanders Graphics heeft voldaan.
13.10. Sanders Graphics is niet aansprakelijk voor verkleuringen en andere veranderingen in het uiterlijk van het schilderij ontstaan na verloop van tijd, of kleine (onderlinge) kleurverschillen in prints van digital art. Sanders Graphics is ook niet aansprakelijk voor krassen of andere beschadigingen op geleverde werken, ontstaan door verkeerd onderhoud of andere handelingen van de koper.
13.11. Sanders Graphics behoudt zich het recht voor kunstdrukken tevens te gebruiken ¬†voor andere uitingen, waaronder kalenders, boeken, kaarten, banners, kleding en andere publicaties. De koper mag het aangekochte werk echter niet dupliceren, kopie√ęren, publiceren, verspreiden of verveelvoudigen op welke wijze dan ook.
13.12. Indien opdrachtgever ten behoeve van het realiseren van het schilderij of digital art werk een foto verstrekt aan Sanders Graphics, is opdrachtgever verplicht te onderzoeken of er bij het vervullen van de opdracht risico bestaat voor het maken van een inbreuk op enig intellectueel eigendomsrecht en licht Sanders Graphics bij gebleken risico daar tijdig en schriftelijk over in. Wanneer sprake is van inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht is Sanders Graphics hiervoor niet aansprakelijk.
13.13. Sanders Graphics behoudt zich de rechten en bevoegdheden voor die hem toekomen op grond van de Auteurswet en andere intellectuele wet- en regelgeving, ten aanzien van schilderijen en digital art werken.

14. TOEPASSELIJK RECHT

14.1. Deze overeenkomst is onderworpen aan het Nederlandse recht.

15. GESCHILLEN

15.1. Alle geschillen welke tussen partijen mochten ontstaan, naar aanleiding van hun overeenkomst dan wel van nadere overeenkomsten en andere handelingen in samenhang met de onderhavige overeenkomst zoals bijvoorbeeld, zij het niet uitsluitend, onrechtmatige daden, onverschuldigde betalingen en ongegronde verrijkingen, zullen worden beslecht door de Rechtbank te 's-Hertogenbosch, zulks behoudens voor zover dwingende competentieregels aan deze keuze in de weg zouden staan.
15.2. Een geschil wordt geacht aanwezig te zijn, zodra één van de partijen zulks verklaart.
15.3. Een geschil ten aanzien van een bepaalde rechtsvordering dient aanhangig gemaakt te zijn binnen een jaar nadat de rechtsvordering is ontstaan en aan de eisende partij bekend is geraakt, onverminderd de mogelijkheid van eerder verval of van verjaring overeenkomstig de wet.

VOORWAARDEN